חפש

    זו אחת המנות החביבות על הילדים שלי, כשהם חוזרים מבית הספר ומריחים את הרוטב, מתפשט על פניהם חיוך רחב. במתכון המקורי "למיט-בולס" משתמשים בבשר בקר וחזיר טחון, כאן המרתי אותו בבשר הודו הבריא יותר, שמשתלב מצוין עם הרוטב הסמיך. אפשר כמובן להכין עם תערובת שווה של הודו ובקר.

     

    . 6 מנות

     

    500 גרם ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן לרמת אל-דנטה

     

    לקציצות:

    500 גרם בשר הודו טחון

    גזר קלוף

    תפוח אדמה קטן קלוף

    ביצה

    שליש כוס פרורי לחם

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    חצי כפית אורגנו

    2 שיני שום כתושות

     

    לרוטב:

    3 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (1200 גרם) או פסטה איטלקית

    כוס מים

    רבע כוס שמן זית

    4 שיני שום כתושות

    כפית מלח

    רבע כפית פלפל שחור

    כפית אורגנו

     

    להגשה: בזיליקום,

     

    במעבד מזון, בלנדר או על מגררת ידנית מגררים את הגזר ותפוח האדמה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות קטנות ועגולות. מכינים את הרוטב: מעבירים את חומרי הרוטב לסיר בינוני, מכסים, מרתיחים ומבשלים על בעבוע עדין רבע שעה. מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים ללא ערבוב 20 דק. מערבבים בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. מערבבים עם הספגטי החם ומגשים עם עלי בזיליקום .

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי