עוף והודו הינם מקור מעולה למספר אבות מזון חשובים ביותר, במיוחד ברזל, ויטמין B12, אבץ, חלבון, ניאצין, ויטמין B6, ועוד.
בנוסף, עוף והודו הם סוגי בשר רזים, אם מסירים את העור והשומן לפני האכילה.
תכונה זו חשובה מאוד, כי ידוע כיום שעודף שומן מן החי בתזונה עלול לגרום לשכיחות גבוהה של מחלות לב וכלי דם, לסוגי סרטן, להשמנת-יתר ועוד.
לכן, שילוב עוף והודו בתפריט היומי הינו מומלץ בכל גיל.
מאחר שקיים מגוון רחב של אפשרויות להכנת מאכלי עוף והודו טעימים, קלים לביצוע ומזינים, כדאי להכניסם לתכנון התפריט לכל המשפחה.

גם במסעדות
כיום, כאשר קיימת מודעות גבוהה לקשר בין תזונה נכונה לבין מניעת מחלות, אפשר לבחור מנות העשויות מעוף ומהודו גם במסעדות: מכריך פשוט, סטייק, שיפודים , גריל, קציצות, ועד מנות עוף והודו לאניני טעם.   
למקפיד על מזון בשרי דל שומן, כדאי לחפש מסעדה שבתפריטה מאכלי עוף והודו.  
 

 בשר העוף מספק לגוף האדם מרכיבי תזונה חשובים, חלקם באופן ייחודי - 

  • בשר העוף מהווה מקור מצוין לחלבון. לחלבון תפקידים רבים בגוף האדם. הוא בונה שרירים, עצמות, איברים פנימיים, אנזימים, הורמונים, חומרים האחראים לתגובה החיסונית של הגוף ואפילו שיער, והרשימה עדיין אינה מלאה. לכן, אכילתו של בשר עוף חשובה לבני כל הגילאים, ובמיוחד בתקופות של גדילה, כמו בילדות, בגיל ההתבגרות, בתקופת הריון
  • בשר העוף מכיל כ-20% חלבונים
  • בשר עוף מכיל רמה גבוהה של ברזל, הנספג היטב במערכת העיכול. אין מקור טוב יותר מעוף להספקת ברזל הנספג בצורה כה טובה. ברזל נחוץ לבניית מערכת הדם. ירידה ברמת הברזל גורמת לאנמיה, המתבטאת בעייפות, בכאבי ראש, בנשירת שיער, בסחרחורות ובירידה בריכוז.
    אחת הסכנות שבצימחונות היא הסיכון לאנמיה, בשל חוסר בברזל
  • בשר עוף מכיל גם ויטמינים רבים, כמו ריבופלאבין וחומצה ניקוטינית, החשובים לחילוף החומרים בגוף - לייצור פחמימות, שומנים וחלבונים, להפקת אנרגיה, לתהליכי הנשימה של התאים ועוד.
  • מרכיב נוסף וחשוב ביותר, הנמצא  רק במזונות מן החי, וביניהם בשר עופות, הוא ויטמין B12. ויטמין זה חיוני לפעילות תקינה של מערכת העצבים, ליצירת DNA (חומר תורשתי) וליצירת כדוריות הדם האדומות. במקרה של מחסור בוויטמין B12  נוצרת אנמיה. אנמיה מסוג זה היתה עד תחילת המאה ה-20 גורם המוות לאוכלוסיות גדולות, במיוחד בעולם השלישי, הן בשל הימנעותם מבשר, מהיותם צימחונים, והן בשל עוני ורעב
  • בישול בשר עופות גורם לשינוי במבנה החלבונים שבו ומשפר את טיבו ואת ספיגתו. בזמן הבישול יש גם ירידה באחוז המים בעוף, כך שבשר עוף מבושל הוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר מערכו התזונתי בטרם בישול.
  • בשר עופות מכיל גם שומנים, וכמותם משתנה בחלקיו שונים. כדי להקטין את צריכת השומן, מומלץ להסיר את העור ואת כל השומן הנראה לעין. בעקבות הכנת הבשר, חלה ירידה מסוימת בכמות השומן בעופות. כאמור, חזה העוף הוא דל שומן במיוחד

הדפססגור חלון