החומרים ל-8 מנות:

8 כרעי עוף חצויות
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
שמן לטיגון
2 פלפלים ירוקים פרוסים גס
2 בצלים פרוסים
1 כף זרעוני כמון
1 כף גרגרי כוסברה
1 ראש שום קלוף
2 לימונים קטנים
1 פלפל חריף פרוס דק
100 גרם גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי או שורש פטרוזיליה פרוס גס
1 כוס ציר עוף
200 גרם זיתים ירוקים מגולענים


ההכנה:
  • מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים במחבת גדולה וכבדה בשמן חם, עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית חסינת אש.
  • מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הפלפלים והבצלים, עד שצבעם זהוב.
  • כותשים את הכמון והכוסברה עם שיני השום, מוסיפים מיץ מלימון אחד, עם הפלפל החריף, מוסיפים למחבת. מוסיפים את החומוס, הלימון הנותר כשהוא פרוס בקליפה, הארטישוק הירושלמי או שורש הפטרוזיליה והציר. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוסיפים לתבנית עם העוף.
  • מפזרים מעל את הזיתים, מכסים ואופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

הדפססגור חלון