קציצות התירס שוקולד האלה נולדו בקיץ האחרון כשבישלתי המון אוכל מקסיקני, והן התקבלו באהבה. תוספת השוקולד אינה משתלטת על הטעם אבל מייצרת מרקם סמיך ומאזנת את חמיצות העגבניות והחומץ. למבוגרים ולילדים שמרגישים גדולים, מומלץ להוסיף בנדיבות צ'ילי וכוסברה טרייה קצוצה. מומלץ להגיש לצד אורז או על טורטייה חמה עם אבוקדו.

 

לקציצות:

½ קילו תערובת של בשר טחון מבקר ועוף

1 גזר, קלוף ומגורר

1 בצל קטן, קלוף ומגורר

1 ביצה

 

כוס פירורי לחם

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס טרי

½ כפית כמון

½ כפית פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

3 קלחי תירס או  ½1 כוסות גרגירי תירס (קפואים או משומרים)

3 כפות שמן תירס

1 בצל אדום, קלוף וקצוץ לקוביות

4 שיני שום, כתושות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם)

½ כוס מים

כוס קטשופ

2 כפות חומץ עדין (תפוחים או בן יין)

2 כפות סוכר חום כהה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס טרי

½ כפית כמון

½ כפית אורגנו

35 גרם שוקולד מריר  (לא חלבי)

 

 אופן ההכנה: 

  1. שמים בקערה את כל חומרי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות.
  2. מעמידים את הקלחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מסירים מהם את הגרעינים.
  3. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות.
  4. מוסיפים לסיר שום ותירס ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד השוקולד, ומרתיחים.
  5. מוסיפים לסיר את הקציצות, מפזרים ביניהן את קוביות השוקולד, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על בעבוע עדין (ללא ערבוב) 20 דקות. מערבבים בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים לצד אורז או על טורטייה חמה.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון