סיר יפהפה שיש בו הכל ובעיקר קציצות מופלאות, רכות ונמסות בפה.

 

חומרים ל-10מנות:

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר הודו טחון

1 ביצה

1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק על פומפייה

1 בצל קלוף ומגורר דק על פומפייה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

כפית קימל טחון

לרוטב:

3 כפות שמן קנולה או חמניות

2 כרישות שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים

3 סלקים קטנים קלופים ומגוררים גס בפומפייה או בדסקית הגרור במעבד המזון

חצי כרוב סגול פרוס לשערות דקות (עדיף במנדולינה)

צרור תימין קשור בחוט

2 כפיות סוכר

כפית מלח דק

כפית גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כפית פלפל שחור טחון

500 מ"ל בירה ענברית כמו גולדסטאר או טובורג

 2 כוסות מים רותחים

20 שזיפים מיובשים מגולענים

 

תחילה הקציצות: מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות ומצננים עד השימוש. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים תוך ערבוב ועל להבה גבוהה כרישה, סלקים, כרוב סגול ותימין כעשר דקות או עד שהירקות השחימו מעט.  מתבלים בכל התבלינים, מערבבים, יוצקים בירה, ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ללא כיסוי. מוזגים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב המבעבע, תוך כדי ההנחה, מפנים להן מקום בסיר בעזרת כף רחבה (בין הירקות) כדי שישחו בנוזל צלול. מפזרים שזיפים מיובשים, מכסים ומבשלים 20 דקות על בעבוע עדין וללא ערבוב. מערבבים בעדינות מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. מנערים את הסיר מדי פעם.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון