ג'ינג'ר קונים כאשר קליפתו מבריקה, בהירה ומתוחה על פני השורש. ככל שהשורש מתיישן הוא מתרכך ותוכנו הופך לסיבי. לאחר השימוש בבשרו נשארת ליבה עצית מרוכזת, שמתאימה לבישול במרקים או לחליטות תה. אם רוצים לפרוס ג'ינג'ר או לחתוך אותו לגפרורים הדרך הקלה היא לקלוף את הקליפה בעזרת קולפן ולהמשיך לקלוף את בשר הג'ינג'ר הטרי לפיסות דקות. עורמים אותן על קרש חיתוך ואז חותכים לאורך לגפרורים או קוצצים.

6-8 מנות

חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

4 כפות שמן קוקוס, בוטנים או קנולה

6-8 ביצים, עדיף מעושרות באומגה 3, החלמון שלהם בצבע צהוב עז (לפי מספר הסועדים)

5 כפות מחית קארי מסמאן (מוכנה או לפי מתכון)

5 שיני שום קצוצות

3 כפות ג'ינג'ר קצוץ (45 גרם)

3 בצלים אדומים קטנים קלופים חתוכים לשמיניות או 6 בצלצלי שאלוט קלופים, חתוכים לרבעים

1 כף סוכר

2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס

3 כפות רוטב דגים

2 כפיות רכז תמרידני (tamicon)

מקל קינמון

1 קילו (נטו) דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות (1300 ברוטו)

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (אפשר סנפרוסט)

חופן נדיב של עלי כוסברה

חופן נדיב של בוטנים קלויים וקצוצים

מחממים תנור ל- 200 מעלות. שמים בקערה קוביות חצילים ו- 2 כפות שמן ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות, מערבבים מידי פעם. מוציאים מהתנור כאשר החצילים השחימו יפה. מבשלים בסיר עם מים ביצים עד קבלת ביצים קשות, מצננים וקולפים, מניחים בצד. מחממים בווק 2 כפות  שמן, מחית קארי מאסמן, שום קצוץ,  ג'ינג'ר קצוץ, בצלים וסוכר ומטגנים תוך ערבוב שתי דקות. מוסיפים חלב קוקוס, רוטב דגים ותמרהינדי ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים מקל קינמון, קוביות דלעת, גרגירי חומוס ואת קוביות החציל, מערבבים קלות, מכסים ומבשלים על בעבוע בינוני 20 דקות. מוסיפים ביצים קשות, מערבבים מעט ומבשלים עוד עשר דקות. בודקים שהדלעת רכה דיה. במידה ולא ממשכים בבישול עד שהיא רכה. לפני ההגשה מפזרים בנדיבות כוסברה, מערבבים ומגישים עם בוטנים קלויים קצוצים מעל.

משחת קארי מסמאן

10 כפות

8 פלפלוני צ'ילי שאטה מיובשים, שרויים במים רותחים לרבע שעה

8 שיני שום קלופות

5 בצלצלי שאלוט קלופים וקצוצים גס או בצל אדום קצוץ (2/3 כוס בצל קצוץ)

2 כפות ג'ינג'ר קלוף וקצוץ קטן (30 גרם)

2 כפות פרוסות דקות של למון גראס

1 כף שמן קוקוס, בוטנים או קנולה

1 כף מים

תבלינים יבשים:

2 כפיות זרעי כוסברה, קלויים במחבת

2 כפיות זרעי כמון, קלויים במחבת

4 תרמילי הל

2 מסמרי ציפורן

2 כוכבי אניס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן טחון

1 כפית סוכר

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כפית קינמון טחון

 

במחבת יבשה קולים זרעי כוסברה, כמון, הל, ציפורן וכוכבי אניס עד שבוקע מהם ריח נעים, מעבירים למטחנת תבלינים או למכתש ועלי וכותשים. מסננים את פלפלוני הצ'ילי ומנקים את הגבעול והגרעינים. מעבירים לקערת מעבד מזון קטנה. מוסיפים שיני שום, שאלוט, ג'ינג'ר, למון גרס, שמן ומים וטוחנים היטב. מוסיפים את כל התבלינים היבשים וטוחנים עוד חצי דקה. שומרים במקרר עד השימוש. אם מאחסנים במקרר ליותר מכמה ימים מומלץ להוסיף כף או שתיים של שמן, לערבב ולסגור בקופסא אטומה במקרר.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון