עוגה רכה ונימוחה, מרשימה במיוחד לאירוח. השילוב בין התמרים והטחינה משגע ומתקבלת עוגה בטעמים מגרים של דבש וחלווה.

 

400 גרם (נטו) תמרים מגולענים – ברהי, מג'הול או תמרים מגולענים באריזת וואקום (עדיף אורגניים)

כוס ו 2/3 (400 מ"ל) מים קרים

2 כפות מיץ תפוזים

1 כפית קינמון

קורט מלח

2/3 כוס טחינה גולמית ( 150 גרם)

כפית וחצי סודה לשתייה

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

כוס (200 גרם) סוכר

גרידת תפוז

3 ביצים

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה

לציפוי:

כף חמאה מומסת

100 גרם פיסטוקים טבעיים  קצוצים דק

2 כפות סוכר קנים או דמררה

כפית קינמון

 

מניחים תמרים, מים ומיץ תפוזים בקערה ומשרים חצי שעה, מעבירים לקערת מעבד המזון וטוחנים היטב. מוסיפים קינמון, מלח וטחינה גולמית וטוחנים עוד 2 דקות. מעבירים חזרה לקערה, מוסיפים סודה לשתייה ומניחים לעשר דקות(התערובת תתפח מעט). בינתיים מרסקים במעבד מזון פיסטוקים עד קבלת פירורים דקים (לא לאבקה). מערבבים בקערה קטנה 2 כפות מהפיסטוקים הקצוצים, סוכר וקינמון. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת. מקפידים לשמן גם את הטבעת הפנימית ואת כל המגרעות. מניחים את תערובת הפיסטוקים והסוכר בתבנית, ומסובבים עד ציפוי אחיד של הדפנות והטבעת הפנימית בתערובת. תישאר שכבה דקה מהתערובת בתחתית התבנית, מנערים ומפזרים אותה באופן שווה בתחתית. בקערת המערבל החשמלי מקציפים על מהירות בינונית חמאה, סוכר וגרידת תפוז עד קבלת תערובת תפוחה, מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים, מוסיפים את תערובת התמרים ומערבלים קלות. מוסיפים קמח ומה שנותר מהפיסטוקים ומערבלים ידנית, מעט רק עד שהקמח נבלע בתערובת (מעט גוש קמח לא יפריעו). מחממים תנור ל- 180 מעלות. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים שעה. ממתינים לפחות חצי שעה טרם ההפיכה.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון