עוגה נהדרת, מוכנה בדקה של עבודה. ללא שמן וללא גלוטן. מהמתכונים האלה שלא נעלמים, חוזרים אליהם שוב ושוב.

חומרים:

3 ביצים

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

חצי כוס (70 גרם) קמח טף מנופה - עדיף בהיר

כפית אבקת אפייה

1 כף יין פורט או קוניאק

200 גרם תערובת אגוזים טבעיים (לא קלויים) כמו: פקאן, מלך, לוז, קשיו, פיסטוקים

350 גרם תערובת פירות יבשים, למשל: 5 תמרים מגולענים,  5 תאנים מיובשות (דבלים), 7-8 משמשים, 7-8 שזיפים מגולענים, 2 כפות צימוקים או חמוציות.

הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בקערה בינונית ביצים, סוכר, קמח טף, אבקת אפייה ופורט עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את כל האגוזים והפירות היבשים (לא קוצצים) ומערבבים קלות. מרפדים תבנית לאינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן קוקוס או זית. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים קלות ואופים 50 דקות. מצננים היטב. פורסים פרוסות דקות בסכין מסור.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון