החומרים ל-8 מנות:

1 ק"ג בשר עוף טחון
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם (עדיף מבייגלך עם שומשום מרוסקים)
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות קטשופ או עגבנייה מרוסקת
מלח ופלפל שחור גרוס גס
שמן לטיגון
לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
800 גרם עגבניות קלופות קצוצות
ענפי תימין
3-2 כפות חריסה
6 כפות רכז רימונים

ההכנה:

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות עם שתי כפות מים. משהים כ-10 דקות.
  • מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן ומנמיכים את האש לבינונית. בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות או מוארכות ומטגנים מעט משני הצדדים, רק עד שהקציצות זהובות.
  • בסיר כבד, גדול ושטוח מביאים לרתיחה את רסק העגבניות עם כוס מים. מוסיפים את העגבניות, התימין, החריסה ורכז הרימונים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  • מסדרים את הקציצות בשכבה אחת בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שרוב הנוזלים נספגים. 

הדפססגור חלון