קציצות נהדרות, נימוחות וטעימות להפליא. אפשר להשתמש בזיתים מגולענים ואפשר גם שלא, זה תלוי במה שאתם אוהבים ובאיכות הזיתים. אבל... כדאי לדעת שרוב הזיתים המגולענים (במיוחד אלה בקופסאות השימורים במרכולים) הם באיכות נחותה, לכן, כדאי לרכוש זיתים במעדניה טובה או בשווקים. אלה המיובאים מיוון משובחים במיוחד.

8 מנות

2 חצילים בינוניים קלופים לפסים וחתוכים לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור

לתערובת הקציצות:

חצי קילו הודו טחון טרי

1 בצל בינוני קלוף

צרור עלי פטרוזיליה שטופים

צרור נדיב של עלי בזיליקום שטופים

1 ביצה

שליש כוס פרורי לחם

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

קורט פפריקה חריפה

לרוטב:

3 כפות שמן זית

6 שיני שום פרוסות

שליש כוס זיתים ירוקים (עדיף יווניים גדולים)

שליש כוס זיתים שחורים (עדיף קלמטה)

2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (800 גרם בסה"כ), עדיף ייבוא מאיטליה

כוס וחצי מים

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

רבע כפית פלפל שאטה חריף

עלי בזיליקום

מחממים תנור ל- 200 מעלות. שמים בקערה קוביות חצילים, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות, מערבבים מידי פעם. מוציאים מהתנור כאשר החצילים השחימו יפה.

מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד קבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות. מוזגים לסיר רחב 3 כפות שמן זית ומטגנים  את שיני השום והזיתים למשך חצי דקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מרתיחים ומבשלים חמש דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה. מוסיפים את הקציצות (מסדרים להם מקום כדי שיצופו היטב ברוטב) מפזרים עלי בזיליקום, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עשרים דקות על בעבוע עדין וללא ערבוב. מערבבים בזהירות את הקציצות, מכסים וממשיכים בבישול עוד עשרים דקות. מפזרים עוד עלי בזיליקום קצוצים ומגישים על אורז לבן.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון