חפש
    החומרים ל-8 מנות:

    1 ק"ג בשר עוף טחון
    2 שיני שום כתושות
    2 ביצים
    4 כפות פירורי לחם (עדיף מבייגלך עם שומשום מרוסקים)
    1 כף אבקת מרק עוף
    2 כפות קטשופ או עגבנייה מרוסקת
    מלח ופלפל שחור גרוס גס
    שמן לטיגון
    לרוטב:
    100 גרם רסק עגבניות
    800 גרם עגבניות קלופות קצוצות
    ענפי תימין
    3-2 כפות חריסה
    6 כפות רכז רימונים

    ההכנה:

    • מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות עם שתי כפות מים. משהים כ-10 דקות.
    • מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן ומנמיכים את האש לבינונית. בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות או מוארכות ומטגנים מעט משני הצדדים, רק עד שהקציצות זהובות.
    • בסיר כבד, גדול ושטוח מביאים לרתיחה את רסק העגבניות עם כוס מים. מוסיפים את העגבניות, התימין, החריסה ורכז הרימונים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
    • מסדרים את הקציצות בשכבה אחת בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שרוב הנוזלים נספגים.