יקף הייצור של ענף הלול, שערכו נאמד בכ-6,148  מיליוני ₪ בשנה, מהווה כ-20% מסך ייצור התוצרת החקלאית בארץ.

סוג התוצרת

מיליוני ש"ח

אחוזים

בשר פטם

3,425

55.7%

בשר הודים

633

10.3%

ביצי מאכל

1,124

18.3%

שלוחות הרבייה

966

15.7%

                 סה"כ                   6,148                 100%









בענף כ-3,580 מגדלים פעילים במשקים משפחתיים ובקיבוצים.


בשר פטם:

  • אומדן ייצור בשלוחת הפטם לשנה עומד על 521,000 טון.
  • מס' מגדלים פעילים בענף כ-590.
  • צריכה לנפש: כ-40.7 ק"ג לשנה (במונחי בשר מעובד)

בשר הודו:

  • אומדן ייצור בשלוחת ההודו לשנה עומד על כ-94,000 טון.
  • מס' מגדלים פעילים בענף כ-85.
  • צריכה לנפש: כ-6.4 ק"ג בשנה (במונחי בשר מעובד)

ביצי מאכל:

  • ענף ביצי מאכל מוסדר באמצעות מכסות אישיות בהיקף של 2,015 מיליוני ביצים לשנה.
  • באזור הגליל מייצרים כ-67% מהיקף הביצים בישראל
  • מס' מגדלים פעילים בענף – כ-2,830.
  • צריכה לנפש: כ-250 ביצים בשנה.
  • מחיר ביצי מאכל מעוגן בצו מחירים.

הדפססגור חלון