יקף הייצור של ענף הלול, שערכו נאמד בכ-6,148 מיליוני ₪ בשנה, מהווה כ-20% מסך ייצור התוצרת החקלאית בארץ.
סוג התוצרת
|
מיליוני ש"ח
|
אחוזים
|
בשר פטם
|
3,425
|
55.7%
|
בשר הודים
|
633
|
10.3%
|
ביצי מאכל
|
1,124
|
18.3%
|
שלוחות הרבייה
|
966
|
15.7%
|
סה"כ | 6,148 | 100% |
בענף כ-3,580 מגדלים פעילים במשקים משפחתיים ובקיבוצים.
בשר פטם:
-
אומדן ייצור בשלוחת הפטם לשנה עומד על 521,000 טון.
-
מס' מגדלים פעילים בענף כ-590.
-
צריכה לנפש: כ-40.7 ק"ג לשנה (במונחי בשר מעובד)
בשר הודו:
-
אומדן ייצור בשלוחת ההודו לשנה עומד על כ-94,000 טון.
-
מס' מגדלים פעילים בענף כ-85.
-
צריכה לנפש: כ-6.4 ק"ג בשנה (במונחי בשר מעובד)
ביצי מאכל:
-
ענף ביצי מאכל מוסדר באמצעות מכסות אישיות בהיקף של 2,015 מיליוני ביצים לשנה.
באזור הגליל מייצרים כ-67% מהיקף הביצים בישראל
-
מס' מגדלים פעילים בענף – כ-2,830.
-
צריכה לנפש: כ-250 ביצים בשנה.
-
מחיר ביצי מאכל מעוגן בצו מחירים.