חפש
    ערך קלורי:
    370 קלוריות למנה
    החומרים ל-6 מנות:

    1 קילו חזה הודו

    3-2 חצילים

    כ-600 גרם
    מלח גס ופלפל שחור ואדום גרוסים גס

    3 שיני שום

    100 גרם חזה הודו מעושן

    1/4 כוס שמן זית

    1/3 כוס יין יבש

    300 גרם עגבניות קלופות קצוצות

    2 גבעולי אורגנו

    להגשה:

    פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה:
    • חותכים את החצילים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ, מפזרים עליהן מלח גס ומשהים כחצי שעה.
    • קוצצים את שיני השום. חותכים את חזה ההודו המעושן לקוביות קטנות.
    • חותכים את חזה ההודו לנתחים בינוניים ומטגנים אותו בשמן זית חם עם השום וחזה ההודו המעושן עד ההודו זהוב. מוסיפים את היין ומבשלים עד להתאדותו. מוסיפים את העגבניות, האורגנו, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
    • שוטפים את קוביות החצילים מהמלח ומייבשים על מגבות נייר.
    • מחממים את שמן הזית שנותר ומטגנים את החצילים כ-5 דקות על אש גבוהה, הופכים מדי פעם לטיגון אחיד. מוסיפים את החצילים לסיר עם ההודו. לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.