חפש

    חצי חזה הודו נקבה (קילוגרם) נקי מעור ומשומן

    למשרה:

    חצי כוס מים רותחים

    2 כפות סוכר

    חצי כוס סויה

    כפית פלפל שחור גרוס

    3 עלי דפנה

    4 שינוי שום קלופות וחצויות

     

    לציפוי:

    2 כפות דבש

    3 כפיות משחת וואסבי טובה

    2 כפות שמן זית

    כפית פלפל שחור גרוס גס

     

     

    הכנה:

    קושרים את חזה ההודו כ- 5 ס"מ פנימה משני קצותיו (בצורה שמחלקת אותו לשלושה שלישים לערך). מכינים את המשרה: ממיסים סוכר במים רותחים ומצננים לחלוטין. מערבבים בקערה בינונית (נוח בתוך תבנית אינגליש קייק מלבנית שתוכל להכיל את נתח ההודו בצפיפות) את המים הסוכר ואת כל שאר חומרי המשרה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. הופכים כל שש שעות. מוציאים את הנתח מהמשרה שעה לפני הצלייה (לא שוטפים) ומניחים על רשת התנור. מחממים תנור ל 250 מעלות. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי, ומורחים את הנתח בעזרת מברשת סביב סביב. מניחים תבנית שתאגור את נוזלי הפסטרמה בתחתית התנור ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים. צולים את ההודו המונח על הרשת במרכז התנור למשך חמש דקות. מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, וצולים למשך שעה. הכי טעים לאכול את הפסטרמה חמה לצד סלט כרוב לבן אהוב או בכריך עם סלט כרוב כבוש חם, ג'ינג'ר יפני מוחמץ וכף מיונז מעורבב בכף רוטב צ'ילי מתוק. נשמר במקרר למשך ארבעה ימים. אם הנתח כולו מיועד לפריסה ממתינים שיתקרר חצי שעה לפני הפריסה.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי