חפש

    6-8 מנות

     

    2 כוסות (300 גרם) בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

    כף שמן זית

    מלח פלפל שחור

    2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

    3 כפות שמן קנולה או תירס

    500 גרם חזה הודו או פרגיות עוף טחון

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    רבע כפית פלפל אנגלי טחון

    קורט קינמון

    קורט אגוז מוסקט

    60 גרם (5 כפות) פיסטוקים קלויים וקצוצים

    2 כפות יין פורט

     

    200 גרם אטריות קדאיף

    שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית

    קורט מלח

     

    מחממים תנור ל- 180 מעלות. מניחים בתבנית תנור קוביות בטטות, מושחים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. צולים רבע שעה או עד התרככות. במחבת, בגודל 26 שנכנס לתנור, מטגנים בצלים עם 3 כפות שמן עד התרככות והשחמה קלה. מוסיפים פרגיות טחונות ומטגנים עד קבלת תערובת פירורית והשחמה קלה של הבשר, מתבלים, מוסיפים פיסטוקים, בטטות ויין פורט מערבבים ומכבים את האש. בקערה גדולה מפרידים בזריזות אטריות מושחים בשמן זית ומלח ומערבבים היטב. מניחים אטריות בשכבה אחידה מעל תערובת הפרגיות ואופים למשך 20 דקות. מגישים חם עם טחינה מתובלת.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי