חפש

    4 מנות

     

    פרוסת לחם לבן ללא הקרום

    רבע קילו בשר פאלדה טחון גס

    רבע קילו הודו טחון גס

    חצי בצל לבן קצוץ

    חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

    3 כפות שמן זית

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    חצי כפית פלפל אנגלי טחון

    חצי כפית כמון

    להגשה:

    2 בצלים פרוסים לטבעות עבות

    6 פיתות קטנות פתוחות לשניים וקלויות

    3-4 כפות טחינה גולמית

    3-4 כפות טחינה ביתית

    כף סחוג

     

    משרים את פרוסת הלחם בשתי כוסות מים קרים למשך שעה. סוחטים היטב. מערבבים את שני סוגי הבשר עם הלחם הסחוט, שמן זית, בצל קצוץ, פטרוזיליה, ותבלינים. מערבבים היטב לפחות עשר דקות. צרים קציצות עבות ופחוסות ומצננים במקרר, מכוסה בניילון נצמד, לפחות שעה. צולים את עיגולי הבצל על הגריל או מחבת פסים חמה מאוד, עד השחמה, מניחים בצד. צולים על אותה מחבת את הקבבים חמש דקות מכל צד. מזליפים מעל הפיתה הקלויה טחינה גולמית, מעליה מניחים את עיגולי הבצל ומעל את הקבבים.עורמים מעל כל קבב מעט טחינה ביתית, רבע כפית סחוג ומגישים.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי