חפש

     

    סלט יפהפה, נפלא בטעמו. כל מילה נוספת מיותרת

    4 מנות

     

    צרור אספרגוס שטוף

    כף שמן זית

    מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור

    לעדשים:

    שליש כוס עדשים שחורות מושרות במים לשעה או יותר

    חצי בצל אדום קטן קצוץ קטן קטן

    שן שום קטנה קצוצה

    כף בזיליקום קצוץ או חופן עלי מיקרו בזיליקום

    1 עגבנייה

    לרוטב:

    2 כפות שמן זית

    כף מיץ לימון

    חצי כפית מלח אטלנטי

    רבע כפית פלפל שחור גרוס

    לזריה מעל:

    2 ביצים קשות מגוררות דק על פומפייה

     

    חותכים את השליש התחתון (העבה והעצי) של האספרגוס ומשליכים אותו. מעבירים את האספרגוסים לתבנית, מוזגים מים רותחים עד כיסוי וחולטים שתי דקות. מסננים ומשרים במים קרים, עדיף מי קרח להפסקת הבישול. בסיר בינוני מבשלים עדשים עם 2 כוסות מים עד רתיחה, מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל ומבשלים על רתיחה עדינה 10-5 דקות (עד התרככות לרמת אל-דנטה). חשוב להמנע מבישול יתר. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל, שום ובזיליקום ומערבבים. חותכים את העגבנייה לשניים וסוחטים את תוכנה מעל העדשים, מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומקפיצים את האספרגוסים למשך דקה או שתיים. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה. עורמים את סלט העדשים מעל האספרגוסים (ללא הרוטב שהצטבר בתחתית הקערה), זורים ביצה קשה מגוררת ומגישים.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי