חפש

    שילוב של חצילים ושום הוא מהשילובים המוצלחים שיש, ולא רק המרוקאים חושבים כך, תשאלו את האיטלקים, הרומנים, ההודים, התאילנדים, היפנים, התורכים, ומי לא- בעצם כולם.

      

    8 מנות

    6 כרעיים חתוכים לשוקיים וירכיים

    לחצילים:

    2 חצילים גדולים וקלים (קילו ברוטו) קלופים לפסים וחתוכים לקוביות בינוניות

    2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

    1/3 כוס שמן זית

    כפית מלח

    כפית פלפל שחור

    לרוטב:

    4 כפות שמן זית

    12 שיני שום קלופות ופרוסות דק

    קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות (עדיף ייבוא מאיטליה)

    רבע כוס מים

    3 ראשי שום שלמים

    לתבלינים:

    2 כפיות כמון

    2 כפיות פפריקה מתוקה

    כפית וחצי מלח דק

    כפית וחצי פלפל שחור גרוס

    כפית וחצי סוכר

    חצי כפית כורכום

    חצי כפית פפריקה חריפה

     

    מחממים תנור ל- 200 מעלות. שמים בקערה חצילים, בצלים, שליש כוס שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-40 דקות, מערבבים מידי פעם. מוציאים מהתנור כאשר החצילים השחימו יפה. מחממים 4 כפות שמן זית בסיר גדול שנכנס לתנור ומטגנים את שיני השום הפרוסות והתבלינים למשך חצי דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והחצילים השחומים, מרתיחים ומבשלים חמש דקות. מעבירים את תכולת הסיר לקערה. לא שוטפים את הסיר. מחממים תנור ל- 230 מעלות. מניחים באותו הסיר בשכבות: חצי מכמות חלקי העוף ומניחים מעליהם חצי מכמות הרוטב. מניחים שכבה נוספת זהה לראשונה. נועצים את ראשי השום בין חלקי העוף, מכסים במכסה הרמטי ומעבירים לתנור. צולים חצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וצולים עוד שעה. פעם אחת פותחים את המכסה ומרטיבים בעזרת כף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית. מגישים על קוסקוס  או אורז לבן. העוף טעים יותר ביום המחרת.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי