חפש

    8 מנות

    6 כרעיים חתוכים לשוקיים וירכיים

    ¼ כוס שמן זית+3 כפות שמן זית

    12 שיני שום קלופות

    4 ענפי סלרי קצוצים (ללא העלים)

    שורש סלרי גדול, קלוף ומגורר דק על פומפייה או על דסקית הגירור במעבד המזון

    3 כפות לימון כבוש קצוץ

    חצי כוס יין לבן יבש

    חצי כוס מיץ לימון

    3 כפות שמן זית

    2 שומר, גדולים ויפים, נקיים מהגלד החיצוני, פרוסים לשמיניות

    4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים

    רבע כפית מלח גס ופלפל שחור

    פלפל ירוק חריף (אופציונאלי)

    תבלינים:

    כפית וחצי מלח דק

    כפית וחצי פלפל שחור גרוס

    כפית וחצי כמון טחון

    כפית גרגירי כוסברה טחונים

    חצי כפית כורכום

    מחממים רבע כוס שמן זית במחבת או בווק ומטגנים את שיני השום הפרוסות ואת כל התבלינים למשך חצי דקה, מוסיפים ענפי סלרי קצוצים, שורש סלרי מגורר ולימון כבוש ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד 2 דקות. מוזגים יין לבן ורבע כוס מיץ לימון (את הרבע הנותר שומרים לזמן הצלייה), מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות תוך ערבוב מתמיד. מכבים את האש. מחממים תנור ל- 230 מעלות. בסיר גדול שנכנס לתנור מוזגים 3 כפות שמן זית. מניחים בשכבות חצי מכמות חלקי העוף, חצי מתכולת המחבת, חצי מפלחי השומר ותפוחי האדמה. מניחים שכבה נוספת זהה לראשונה. ממליחים ומפלפלים מעט ואם רוצים שמים מעל פלפל ירוק חריף, מכסים במכסה הרמטי ומעבירים לתנור. צולים חצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וצולים עוד שעה. לאחר 45 דקות פותחים את המכסה ומרטיבים בעזרת כף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית ומוזגים עוד רבע כוס מיץ לימון. מגישים על קוסקוס  או אורז לבן. העוף טעים יותר ביום המחרת.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי