חפש

    מרק מהטעימים שאני מכירה. אל תטעו, הוא אומנם נחשב למרק אבל הוא לגמרי מנה עיקרית: עשיר בירקות, חמוץ ממיץ לימון ומשביע מהקציצות המבושלות במרק ומאורז ריחני. הקציצות האלה הם סוג של פטנט: רכות, אווריריות וחריפות משפע של פלפל שחור. נפלא.

    10-12 מנות

    4 כפות שמן

    2 בצלים קלופים וקצוצים דק

    2 כרישות קצוצות לחצאי עיגולים דקים

    4 ענפי סלרי אמריקאי (ללא העלים) קצוצים דק

    1 ראש סלרי גדול קלוף ומגורר על פומפייה גסה או בדסקית הגירור של מעבד המזון

    4 גזרים, קלופים ומגוררים על פומפייה גסה או בדסקית הגירור של מעבד המזון

    4 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים לקוביות קטנות

    4 עגבניות טריות ובשלות מגוררות או מרוסקות בקערת מעבד המזון (כוס עגבניות מגוררות)

    2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר סנפרוסט)

    2 ליטר מים רותחים

    2 כפיות מלח     

    2 כפיות פפריקה מתוקה

    1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

    חצי כפית פלפל שחור טחון

    6  כפות מיץ לימון

    צרור גדול של עלי לאושטיין או תערבת של עלי סלרי, תרד, פטרוזיליה או כוסברה. אפשר גם להעשיר בשמיר קצוץ.

     

    לקציצות:

    300 גרם חזה עוף או הודו טחון

    בצל בינוני מגורר דק על פומפייה

    תפו"א בינוני קלוף ומגורר דק על פומפייה

    1 ביצה

    4 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק

    4 כפות  פרורי לחם

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור טחון

    להגשה: אורז מבושל, פלחי לימון

     

    מחממים 4 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים בצל וכרישה עד להזהבה קלה. מוסיפים ענפי סלרי ומטגנים תוך ערבוב עוד 3 דקות. מוסיפים את הסלרי, הגזרים המגוררים ואת הפלפלים. מטגנים תוך ערבוב עשר דקות, עד שנפח הירקות ירד בחצי. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השעועית ו 2 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, גרגירי כוסברה ופלפל שחור, מכסים ומבשלים חצי שעה על בעבוע חלש. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ומשהים לרבע שעה במקרר. צרים קציצות קטנות עם ידיים רטובות. מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים על בעבוע חלש 20 דקות, ללא כיסוי וללא ערבוב. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים. מוסיפים מיץ לימון ואת העשבים שבחרתם, מערבבים בעדינות  ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או מיץ לימון, לפי טעמכם. המרק צריך להיות מתובל וחמצמץ. מגישים עם אורז לבן ופלחי לימון. כל סועד מטפטף לעצמו עוד כמה טיפות של מיץ לימון לפי טעמו. אני סוחטת הרבה.

     

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי