חפש

    6-8 מנות (20 קציצות)

    רבע כוס שמן לטיגון הקציצות

    לתערובת הבשר:

    חצי קילו חזה עוף או הודו טחון

    5-6 בצלים  ירוקים שטופים וקצוצים גס (כוס וחצי- 80 גרם)

    1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות

    25 גרם (נטו) ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס (2 כפות)

    חצי כוס פנקו או פירורי לחם

    2 כפות שומשום (עדיף קלוי)

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    לרוטב טריאקי:

    חצי כוס רוטב סויה

    חצי כוס מירין

    4 כפות סוכר

    להגשה: 4 כפות שומשום קלוי, כתוש גס במכתש ועלי או במטחנת תבלינים

    מכינים את הקציצות: במעבד מזון קטן טוחנים בצל ירוק,  תפו"א וג'ינג'ר עד קבלת מחית אחידה וחלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות. בינתיים מכינים את הטריאקי: שמים בסיר קטן סויה, מירין וסוכר, מביאים לרתיחה על אש קטנה, ומבשלים ללא כיסי ועל בעבוע עדין 20 דקות. מסירים מהאש. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד השחמה יפה מכל צד, מעבירים לנייר סופג. טובלים לשנייה או שתיים קציצה אחר קציצה ברוטב טריאקי, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים שומשום ומגישים עם הרוטב שנותר בצד, אוהבי הטריאקי ישמחו לטבול את הקציצות בשנית.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי