חפש

     4 מנות

    8 יחידות (1 קילו) שוקי עוף (אפשר גם פרגיות ללא העור והעצם) שטופים ומיובשים

    סלסילת פטריות שמפיניון- מנוקות, ללא הרגל (עדיף קטנטנות)

    3 בצלים אדומים קטנים קלופים חתוכים לשמיניות או 6 בצלצלי שאלוט קלופים, חתוכים לרבעים

    לרוטב:

    כף שמן קוקוס, בוטנים או קנולה

    4 כפות משחת קארי מסמאן (מוכנה או לפי מתכון)

    1 כף חמאת בוטנים

    1 כף תרכיז תמרידני (tamicon)

    2 כפות ג'ינג'ר קצוץ (30 גרם)

    2 כפות סוכר דקלים או קנים

    3 כפות רוטב דגים

    1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס

    להגשה: עלי כוסברה וחופן בוטנים קלויים וקצוצים גס

     

     

    מחממים בסיר בינוני שמן ומחית קארי מאסמן ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה. מוסיפים חמאת בוטנים,  תרכיז תמרידני, ג'ינג'ר קצוץ וסוכר וממשיכים בטיגון עוד דקה. מוסיפים רוטב דגים וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. מכבים את הלהבה ומקררים. מעבירים את הרוטב ואת שוקי העוף לקערה עמוקה, מערבבים היטב ומשרים במקרר לשעתיים עד לילה. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית צליה עמוקה בניר אפיה ומניחים בה את השוקיים עם כל הרוטב. מפזרים פטריות ובצלים וצולים ללא כיסוי 50 דקות. מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים ואוכלים לצד אורז בסמטי לבן.

    משחת קארי מסמאן

    10 כפות

    8 פלפלוני צ'ילי שאטה מיובשים, שרויים במים רותחים לרבע שעה

    8 שיני שום קלופות

    5 בצלצלי שאלוט קלופים וקצוצים גס או בצל אדום קצוץ (2/3 כוס בצל קצוץ)

    2 כפות ג'ינג'ר קלוף וקצוץ קטן (30 גרם)

    2 כפות פרוסות דקות של למון גראס

    1 כף שמן קוקוס, בוטנים או קנולה

    1 כף מים

    תבלינים יבשים:

    2 כפיות זרעי כוסברה, קלויים במחבת

    2 כפיות זרעי כמון, קלויים במחבת

    4 תרמילי הל

    2 מסמרי ציפורן

    2 כוכבי אניס

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל לבן טחון

    1 כפית סוכר

    חצי כפית אגוז מוסקט טחון

    חצי כפית קינמון טחון

    במחבת יבשה קולים זרעי כוסברה, כמון, הל, ציפורן וכוכבי אניס עד שבוקע מהם ריח נעים, מעבירים למטחנת תבלינים או למכתש ועלי וכותשים. מסננים את פלפלוני הצ'ילי ומנקים את הגבעול והגרעינים. מעבירים לקערת מעבד מזון קטנה. מוסיפים שיני שום, שאלוט, ג'ינג'ר, למון גרס, שמן ומים וטוחנים היטב. מוסיפים את כל התבלינים היבשים וטוחנים עוד חצי דקה. שומרים במקרר עד השימוש. אם מאחסנים במקרר ליותר מכמה ימים מומלץ להוסיף כף או שתיים של שמן, לערבב ולסגור בקופסא אטומה במקרר.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי