חפש

    8-6 מנות

    לקציצות:

    500 גרם חזה עוף או הודו טחון

    1 קישוא מגורר דק על פומפייה

    1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר דק על פומפייה

    1 ביצה

    ⅓ כוס פירורי לחם

    1 כפית מלח

    ½ כפית בהרט

    ½ כפית פלפל שחור גרוס

    לחציל הצלוי:

    2 חצילים בינוניים בעלי קליפה מבריקה

    2 בצלים גדולים קלופים, קצוצים לקוביות קטנות

    5 כפות שמן זית

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס

    לרוטב:

    2 כפות שמן זית

    12 תמרים מסוג ברהי או 4 מג'הול (100 גרם נטו) מגולענים וקצוצים גס

    1 כפית בהרט

    1 כפית מלח

    ½ כפית פלפל שחור גרוס

    1 כפית סוכר או סילאן

    2.5 כוסות מים רותחים

    ½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

     

    שמים בקערה את חומרי הקציצות ומערבבים היטב. עדיף להכניס  את התערובת למקרר לשעה, זה יקל בהמשך על הגלגול. מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות עגלות  ומניחים בצד. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים את החצילים, תוך השארת מעט פסים דקים מן הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החצילים ואת קוביות הבצלים, מוסיפים שמן זית ומלח ופלפל, מערבבים וצולים 30-40 דקות, עד הזהבה יפה. מערבבים מדי פעם. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים תמרים ותבלינים עד שעולה מהם ריח נעים. מוסיפים את החצילים והבצלים הצלויים, מערבבים ומוסיפים סילאן ומים. מרתיחים, מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות. כעת מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים לצד אורז מהביל.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי