חפש

    6 מנות

    6 ירכי עוף

    למשרה:

    שליש כוס סילאן

    רבע כוס שמן זית

    3 כפות מיץ לימון

    1 כפית בהרט

    1 כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    רבע כפית הל טחון

    לבורגול:

    2 כפות שמן

    2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים דקים

    1 כוס בורגול בינוני (אפשר גם בורגול מלא)

    12 תמרים מסוג ברהי או 4 מג'הול (100 גרם נטו) מגולענים וקצוצים גס

    חופן פטרוזיליה קצוצה

    2 כפות מיץ לימון

    חצי כפית מלח

    חצי כפית  פלפל שחור

    2 מקלות קינמון

     

    מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מוסיפים את העוף, מכסים ומשרים במקרר לשעתיים או לילה. מחממים תנור ל- 240 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית צלייה כשצד העור כלפי מעלה. צולים 20 דקות, מנמיכים ל- 180 וצולים 20 דקות נוספות, מידי פעם אוספים את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ומרטיבים את העוף. בינתיים מכינים את הבצל: במחבת בינונית מחממים שמן על אש בינונית. מוסיפים בצלים פרוסים ומטגנים על אש בינונית-קטנה תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהבצל מקבל צבע דבש עמוק. כעת מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של 3 כפות. מניחים לבורגול לתפוח למשך עשר דקות ומערבבים מפעם לפעם. מוסיפים לבורגול את כל שאר החומרים (מלבד הקינמון) ומערבבים היטב. מניחים את הבורגול בין ומתחת לירכי העוף, מניחים מקלות קינמון וצולים עוד 25 דקות.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי