חפש

    2-4 מנות

     

    4 ביצים

    כוס וחצי פולי פול (אפשר קפוא)

    2 כפות שמן זית

    1 כרישה פרוסה לחצאי עיגולים דקים

    2 שיני שום פרוסות

    1 כף צלפים מסוננים (עדיף קטנטנים) או כף זיתים שחורים (קלמטה) קצוצים דק

    1 כף שמיר קצוץ דק

    חצי כפית מלח

    רבע כפית פלפל שחור

    רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים

    רבע כפית כורכום

    רבע כוס מים רותחים

    לזריה מעל: מעט מלח, פלפל שחור ופרמזן מגורר

     

    שמים בקערה פולי פול, מוזגים מים רותחים, חולטים 5 דקות ומסננים. קולפים את הקליפה החיצונית של התרמילים. בינתיים מחממים במחבת בינונית שמן ומטגנים את הכרישה, תוך ערבוב מידי פעם עד שהיא רכה ושחומה מעט, בערך 15 דקות. מוסיפים שום, צלפים, שמיר ותבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מרתיחים ושוברים את הביצים מעל. מבשלים ללא כיסוי עד מידת העשייה הרצויה. זורים מלח, פלפל ופרמזן ומגישים מיד.

     

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי