חפש

    8 מנות

    לתערובת הבשר:

    חצי קילו חזה עוף או הודו טחון

    1 בצל גדול קלוף קצוץ גס

    1 תפוח אדמה בינוני קלוף וקצוץ גס

    חופן קטן של שמיר, כוסברה או בזיליקום- לפי הטעם

    1 ביצה

    חצי כוס פנקו או פירורי לחם

    1 כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    חצי כפית כמון טחון

    חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

    לרוטב:

    כוס וחצי פולי פול (אפשר קפוא)

    2 כפות שמן זית

    4 שיני שום פרוסות

    20 זיתי קלמטה

    1 לימון קלוף, קצוץ לקוביות קטנות

    1 כפית כמון טחון

    1 כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

    חצי כפית כורכום

    1 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

    8 עלי מנגולד שטופים וקצוצים גס

    2.5 כוסות מים רותחים

     

    מכינים את הקציצות: בקערת מעבד מזון קטנה טוחנים בצל, תפו"א ושמיר עד קבלת מחית חלקה (אם אין ברשותכם, אפשר לגרר על פומפייה דקה). מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות. שמים בקערה פולי פול, מוזגים מים רותחים, חולטים 5 דקות ומסננים. קולפים את הקליפה החיצונית של התרמילים. מחממים בסיר שטוח שמן ומטגנים שום, זיתים, קוביות לימון ותבלינים למשך דקה. מוסיפים קוביות סלרי וחצי מעלי המנגולד הקצוצים ומבשלים תוך ערבוב חמש דקות, עד שהנפח הצטמצם. מוסיפים את יתרת עלי המנגולד ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות. מוסיפים מים ומרתיחים. מניחים את הקציצות בזהירות ברוטב הרותח (מפנים מקום בעזרת כף עץ כדי שיטבלו היטב ברוטב, את הירקות והזיתים אפשר להניח מעל הקציצות). מכסים ומבשלים חצי שעה על רתיחה עדינה מאוד. מוסיפים פולי פול, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים על אורז לבן. תענוג.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי